Konsantrasyon Arttırıcı Popüler Vitaminler

Yoğun hayat koşuşturması içinde yaptığımız işlere, derslerimize yoğunlaşma konusunda sıkıntılar yaşayabilmekteyiz. Bu amaçla en çok tercih edilen konsantrasyon arttırıcı vitaminler kullanımına yönelerek kurtulabilir ve daha kaliteli bir hayata kavuşabiliriz.

Konsantrasyon Arttırıcı Multivitaminler Ve Özellikleri Nelerdir?

Normal yaşam düngüsünde sağlıklı bir beyin günlük alınan enerjinin %25-35’lik kısmını kullanır. Ancak yoğun çalışma temposu, öğrencilik dönemi, sınavlar gibi beynin yoğun çalışması gereken durumlarda ve stresli durumlarda beyin vücut enerjisinin %80-90’lık kısmını kullanmaya başlayabilir. Bu durumun sonucu olarak da vücutta birçok vitamin ve minerale ihtiyaç artmaktadır. Sadece beslenme ile yeteri kadar vitamin alımı gerçekleştirilemeyebilinir.

Konsantrasyonu ve performansı arttırmak için tek bir vitamin kullanmak yetersiz gelebilmektedir. Bu açıdan beslenme desteğinin yanı sıra multivitamin ve mineral takviyesi kullanmakta fayda olacaktır.

B Vitaminleri

Vitamin b12, kırmızı kan hücrelerinin üretilmesinde, nörotransmitter (sinir iletimi) yapımında, yağ asidi metabolizmasında ve DNA sentezinde kullanılmaktadır. B12 vitamini eksikliğinde vücutta odaklanma sorunları ve analitik düşünme gücünde zayıflık gelişir. Ayrıca b12 eksikliğinde kansızlık görülür.

B vitaminleri en çok yeşil yapraklı sebzeler, tahıllar ve hayvansal proteinlerde bulunur.

B vitaminlerinin tamamı enerji, konsantrasyon, zindelik ve dikkat toplamak için gereklidir. Folik asit sağlıklı kan hücrelerinin üretilmesi ve oksijenin sağlanması için gerekli bir vitamindir. Eksik olması durumunda aşırı yorgunluk ve bitkinlik, dikkat toplamada güçlük, keyifsizlik gibi durumlar yaşayabilirsiniz. Folat vücutta depolanmadığı için dengesiz beslenmeler folat eksikliğinin en önemli nedenidir.

Folat hafıza için en önemli vitamindir. Özellikle hafıza depomuzdaki bilgileri hatırlamak için folata ihtiyacımız vardır. İlerleyen yaşlarda hafıza problemi yaşamamak için folat eksikliğine dikkat edilmesi gereklidir.

B6 vitamini serotonin miktarını arttırarak iyi hissetmeyi sağlar, depresyonu önler. Serotonin miktarının düşük olması durumunda hafızaya aldığımız bilgiler kısa süre kalır ve hatırlamakta güçlük çekilebilmektedir. B6 vitamini bunlara ek olarak vücutta hasarlı dokunun imhasını sağlayan homosistein miktarını azaltır. Homosistein fazla olması durumunda kalp hastalıkları, hafıza kaybı, yorgunluk olur. Bilimsel çalışmalar sonucunda B6 vitamin seviyesi yüksek kişilerde sayısal sistem ve kelimelerle eşleşen öğeleri hatırlama gibi işlemlerde daha başarılı olduğu ortaya çıkmıştır.

Vitamin C

C vitaminin hafıza üzerinde doğrudan etkisi olmamasına karşın, dikkati kontrol eden norepinefrin üretimini arttırarak odaklanma ve hafıza için gereklidir.

Vitamin D

D vitamini sadece kemik sağlığı için gerekli olan bir vitamin türü değildir. Aynı zamanda sinirsel iletimde ve sinir sisteminin gelişiminde katalizör rolü oynamaktadır. Vitamin D düşük olması durumunda kemik zayıflaması hastalıklarının yanı sıra sinir bağlantılarının oluşumu azalmaktadır. Bundan dolayı da hafıza ve odaklanma problemleri yaşanabilmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here