Kıl Dönmesi Ameliyatı Hakkında Detaylı Bilgiler

Özellikle masa başı işe sahip olan kişilerde ortaya çıkan kıl dönmesi problemi, basite alınabilecek bir problem değildir. Devamlı ağrı ve sancıya neden olduğu gibi kalçanızın üzerine oturmanıza da engel olan bir sorundur. İlerleyen durumlarda akıntı ve iltihap sızıntısı ile kendini gösteren kıl dönmesi, acil cerrahi işlem gerektiren hastalıklar arasında yer almaktadır.

Kıl Dönmesi Ameliyatı Mikro Sinüsektomi

Kıl dönmesi ameliyatı olması gereken hastalara mikro sinüsektomi uygulandığında çok daha başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Hastanın kıl dönmesi olan bölgesinde 2 cm boyunda bir kesik açılmaktadır. Sonrasında içeri girilerek kıl yumağı dışarıya çıkarılmaktadır. Yaklaşık 10-15 dakika süren bu ameliyatta hastanın domalmasına, uzun süre yüzüstü uzanmasına gerek kalmamaktadır.

Mikro sinüsektomi uygulandığında hasta 24 saat geçmeden eski yaşantısına geri dönebilmektedir. Yapılan işlem sonucunda gizli dikiş atıldığı için herhangi bir iz de kalmamaktadır.

Kıl Dönmesinde Flap Ameliyat

Kıl dönmesi teşhisi sonrasında ameliyat olması gereken kişilerin birçoğunun flap yöntemi tercih ettikleri bilinmektedir. Flap ameliyatta, hasta ameliyata alınır ve kıl yumağından kurtulur. Ameliyat noktası bir hayli derin ve geniş olduğu için vücudun farklı bir noktasından doku nakli gerekmektedir. Yapılan bu işlem hem kıl dönmesi hem doku transfer ameliyat ismini alır. Hastanın sırt üstü uzandığı ameliyat birkaç saat sürmekte ve doku nakli sonrasında dikişle tamamlanmaktadır.

Flap ameliyatta hastanın vücudunda 42 cm’lik büyüklüğe sahip boşluk oluşmaktadır. Bu nedenle doku nakli gerekmektedir.

Kıl Dönmesi Ameliyatı Pit Picking

Kıl dönmesi ameliyatları arasında en riskli ve sorunlu olan ameliyat Pit Picking ameliyatıdır. Hastanın kıl dönmesi olan bölgesine küçük bir kesik atılmakta ve alan görülmeden daha fazla açılmadan kazınmaya başlanmaktadır.

Pit Picking ameliyatında ameliyat izi derin olmasın diye düşünüldüğü için geniş bir boşluk bırakılmamaktadır. Bu durum kıl yumağının bir kısmının alınması, bir kısmının kalması sonucunu doğurmaktadır. Bu nedenle olabildiğince riskli bir durumdur. Yapılan Pit Picking ameliyatlarının neredeyse %50’sinde kendini tekrarlama ve şikâyetlerin devamı durumu bulunmaktadır. Bu nedenle olabildiğince yanlış, mecburi olmadıkça uzak kalınması gereken bir teknik olduğuna inanılmaktadır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here