Bebeklerde beslenme aya göre değişim göstermektedir. Bebekler için ilk 6 aylık dönemde en önemli ve yeterli besin anne sütüdür. Bu nedenle ilk ay anne sütü ile bebekleri beslemek son derece önemlidir. 6. aydan sonra ek besin gıdaları ile beslenebilen bebekler için sizlere önerilerimiz var.
Bebeklerde beslenme önerileri ile bebeğinize 6. aydan sonra nasıl bir beslenme düzeni uygulamanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.
6. ay bebek beslenmesi
6. ay bebeklerde anne sütüne devam edilebilir. Bununla birlikte ek gıdalarla da bebeğin beslenmesi desteklenebilir. Günlük olarak mayalanmış taze yoğurt, taze olarak sıkılmış elma suyu ya da şeftali suyu, sebze püresi, pişmiş yumurta sarısı ve yoğurt ya da sebze çorbası bebeklere 6. ayda verilebilecek ek gıda besinleridir.
7. ay bebek beslenmesi
Bebeklerde 7. ay anne sütüne yine devam edilebilir. Salçasız, tuzsuz ve baharatsız çorbalar bu aydan itibaren bebeğe rahatlıkla verilebilir. Ayrıca çiğneme hareketleri başlayan bebeğe bu aydan itibaren kırmızı ve beyaz et de verilebilmektedir.
8-12 aylar bebek beslenmesi
aydan itibaren bebeklerde daha fazla ek gıda tüketimi başlar. Yoğurt, taze sıkılmış meyve suları, sebze çorbaları, kırmızı et, beyaz et ve balık eti, ev yemekleri (iyice ezilerek), tam yumurta ve peynir gibi besinler 8. aydan itibaren başlamaktadır. Bebekler 8. aydan itibaren püre şeklinde ezilmiş tüm yemekleri tüketebilmektedir. Bebeklerde ek gıda besinlerine aralıklarla başlanmalıdır. Yavaş yavaş verilen ek gıdalar 3 gün sonrasında artırılabilir. Eğer bebeğe ilk kez farklı bir besin verecekseniz bebek açken vermenizi öneririz. Ek gıdalarda öncelikle tek besin grubunu denemelisiniz. Çoklu gıdalara birkaç gün içerisinde başlanabilir. Bebeklere verilen gıdalarda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise gıdanın taze olarak verilmesidir. Bebeklerde beslenme önerileri hakkında verdiğimiz önerilere dikkat ettiğiniz sürece bebeğiniz için sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturabilirsiniz.